Red Moon Balkan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

You are not connected. Please login or register

Go to page : Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 11 of 14]

1Balska dvorana - Page 11 Empty Balska dvorana Wed May 11, 2011 8:24 pm

*Bella Swan*
*Bella Swan*
First topic message reminder :

Balska dvorana - Page 11 J6sjno

251Balska dvorana - Page 11 Empty Re: Balska dvorana Sun Oct 16, 2011 10:33 pm

Emma Cullen
Emma Cullen
Osetio je da mu se približila. Osećao je suknje njene haljine uz svoje telo. Gledao je u nju pa je skrenuo pogled kao i ona.

252Balska dvorana - Page 11 Empty Re: Balska dvorana Sun Oct 16, 2011 10:40 pm

*Bella Swan*
*Bella Swan*
Cula je da se ples blizi kraju i pitala se da li ce plesati jos jedan ili ce se vratiti kod gospode.

253Balska dvorana - Page 11 Empty Re: Balska dvorana Sun Oct 16, 2011 10:45 pm

Emma Cullen
Emma Cullen
Kada se ples završio prišli su im Phoebe i njen muž i upitali ih da malo zamene parove što je Fransoa odmah prihvatio kako bi se sklonio od nje.

254Balska dvorana - Page 11 Empty Re: Balska dvorana Sun Oct 16, 2011 10:50 pm

*Bella Swan*
*Bella Swan*
Zabolelo je sto je tako lako 'predao' drugom,ali nije nista rekla.Phoebin muz je bio ugladjen gospodin i dobro je plesao,ali je ona vise volela ples sa Fransoom.

'Gospodine tako mi je drago da ste dosli.Gospodja Sarah mi je juce nagovestila da mozda nece moci da dodje zbog stomacnih tegoba,pa da cete mozda biti sami,ili da necete doci,ali tako mi je drago da ste oboje dosli.To mi mnogo znaci.' Rekla je Phoebe veselo.

255Balska dvorana - Page 11 Empty Re: Balska dvorana Sun Oct 16, 2011 10:57 pm

Emma Cullen
Emma Cullen
Nasmešio se Phoebe. Bilo mu je drago što je saznao da nije išla da se vidi sa drugim muškarcem, ali mu nije bilo jasno zašto je rekla da će doći sam, bez nje ili da neće ni doći kad ju je poslao po haljinu. Zapitao se da li je to namerno uradila kako bi ga izazvala pa je mislila da će biti ljut i zabraniti joj izlaske iz kuće. "Ne vodi računa o sebi pa joj zato ovih dana nije dobro. Slabo jede i uvek zaspi otkrivena. Sreća te je popila čaj pa više ne kašlje i mogli smo da dođemo na vašu zabavu."

256Balska dvorana - Page 11 Empty Re: Balska dvorana Sun Oct 16, 2011 11:01 pm

*Bella Swan*
*Bella Swan*
'Drago mi je da joj je bolje.Ona je takva dama.Stvarno mislim da ste veoma srecni.' Rekla je iskreno. 'Pristojna je i uvek mogu da joj se poverim bez straha da ce da isprica nekome.'
Njen suprug,Ser Nicolas je bio znatno tisi i on i Sarah su jedva progovarali.

257Balska dvorana - Page 11 Empty Re: Balska dvorana Sun Oct 16, 2011 11:03 pm

Emma Cullen
Emma Cullen
Da, srećan sam što mi je baš ona žena i majka mog deteta. Nasmešio se "Hvala Vam. Nadam se da ćete i Vi i vaš suprug biti srećni kao što smo nas dvoje."

258Balska dvorana - Page 11 Empty Re: Balska dvorana Sun Oct 16, 2011 11:07 pm

*Bella Swan*
*Bella Swan*
'Oh i ja se iskreno nadam.' Nasmesila se veselo. 'Moram da primetim da divno plesete gospodine Dubois.'
Nicolas je upitao nesto za vino."O tome cete stvarno morati da popricate sa mojim suprugom.Nisam mnogo upucena u to." Nasmesio se 'Naravno gospodjo.Moracu sa njim da popricam cim zavrsi ples.'

259Balska dvorana - Page 11 Empty Re: Balska dvorana Sun Oct 16, 2011 11:10 pm

Emma Cullen
Emma Cullen
Veselo se nasmejao. Shvatio je zašto Sarah voli Phoebe. Bila je prijatno društvo. "Hvala Vam, a i Vi ste odlični u plesu."

260Balska dvorana - Page 11 Empty Re: Balska dvorana Sun Oct 16, 2011 11:17 pm

*Bella Swan*
*Bella Swan*
'Mnogo hvala.' Nasmesila se i naklonila mu se.Nicolas je zajedno sa Sarah-om dosao do Fransoe. 'Gospodine mislio sam da na brzinu popricamo o jednom vinu,ako ste raspolozeni.' 'Oh Nicolas pa zar i danas?' Upitala je Phoebe malo namrtena.'Obecavam da nece dugo trajati najdraza,ako je gospodin raspolozen.Ti mozes da se zabavljas sa gospodjom Dubois.'

261Balska dvorana - Page 11 Empty Re: Balska dvorana Sun Oct 16, 2011 11:22 pm

Emma Cullen
Emma Cullen
Fransoa joj se naklonio uz osmeh. "Naravno da sam raspoložen za priču o vinu." Otišao je sa Nicolasom kako bi razgovarali.

262Balska dvorana - Page 11 Empty Re: Balska dvorana Sun Oct 16, 2011 11:27 pm

*Bella Swan*
*Bella Swan*
Phoebe je uzdahnula.'Uvek moze da razgovara o poslu,imam osecaj da ce to i veceras da radi.' Sarah se nasmejala i uhvatila je za ruku. "Ne brini se,pored tako divne neveste nece mu pasti na pamet da radi nesto tako." Pricale su i uzivale u razgovoru svega 15-ak minuta dok im nije prisao Christian. 'Gospodjo Dubois,gospodjo Molverim.' Uctivo se naklonio,mada su ga obe prezirale,bio je tu jer je Nicolasov poslovni partner. 'Gospodjo Dubois moram da trazim ples koji ste mi duzni.' "Ja sam vama duzna ples?" Upitala je Sarah zacudjeno. 'Jeste,jeste.Na jednom balu ste me odbili i rekli sledeci put,mislim da je dosao.' "Gospodine stvarno sam umorna.Imala sam vrlo tezak porodjaj skoro,a i malo sam prehladjena." 'Gospodjo verujem da ste se porodili pre vise meseci,hajde,hajde,necete valjda da ispadnete necani.' Uhvatio je za ruku i povukao prema podijumu pre nego sto je ista uspela da kaze.Phoebe joj je uputila zabrinut pogled.

263Balska dvorana - Page 11 Empty Re: Balska dvorana Sun Oct 16, 2011 11:34 pm

Emma Cullen
Emma Cullen
Šetao se kroz dvoranu sa Nicolasom pričajući o vinu i mogućnosti da zajedno naprave novu vrstu vina koju je Nicolas želeo da posveti svojoj ženi kao što je Fransoa uradio Sarah-i. Sviđala mu se ta ideja pa su se dogovorili da se vide čim se oni vrate sa medenog meseca. Taman su krenuli nazad kod svojih žena kada je Fransoa ugledao Sarah-u kako pleše sa Christianom. Sarah-i je već jednom jasno rekao da ga ne podnosi i da ne želi da je vidi u njegovoj blizi. Ali bilo je očigledo da ona ni to neće slušati. Nije očekivao da će biti toliko ljubomoran.

264Balska dvorana - Page 11 Empty Re: Balska dvorana Sun Oct 16, 2011 11:40 pm

*Bella Swan*
*Bella Swan*
'Cujem da vam je kcer divna gospodjo.' Pogledala ga je ispod oka dok je pocinjao ples. "Jeste gospodine lici na Fransou." 'Stekao sam utisak da je na vas,kada joj pripisuju toliku lepotu.' "Mnogo je lepsa od mene." Rekla je ni malo ljubazno. 'U to nije bas lako poverovati.' Slegla je ramenima prateci korake plesa. "Tesko ili lako tako je." 'Znate gospodjo,cuo sam da je i vas brak bio ugovoren?' "Jeste,pa?" 'Pa razmisljao sam.Ja sam vrlo dobra prilika znate,imam i novac i ugled,vasoj kceri bi prijalo zvanje grofice ako je toliko lepa.' Ukopala se na mestu ali je on povukao nastavivsi da se krece. "Ona je samo beba!" Rekla je uzasnuto. 'Pa?Obecani brakovi se stalno sklapaju.Mogu da sacekam 15-ak godina.To i nije tako puno za coveka koji ima vremena.' "Necu udati cerku sa 15 godina i ne za coveka koji moze da joj bude otac!" Rekla je vec besna,ali je kontrolisala glas.Njen bes je uzbudjivao,pa je odlucio da nastavi. 'Imam dosta novca gospodjo Dubois.Koliko bi kostalo da to uredimo?' "Moja kcerka nije na prodaju!" Rekla je kroz zube jedva se kontrolisuci. "Ne mogu vise da plesem umorna sam gospodine.Molim vas pustite me." 'Ne verujem da ste toliko umorni gospodjo da ne mozete da zavrite jedan ples.' "Vec sam otplesala dva,ne mogu vise.Molim vas pustite me.Nije uredu zbog mog zdravstvenog stanja da se naprezem.Pustite me." 'A sta fali vasem zdravstvenom stanju?Meni izgledate vrlo zdravo.' "Ja...U drugom sam stanju.Ne smem mnogo da se naprezem." Rekla je odlucna u nameri da prekine ples. 'Oh pa u tom slucaju moram da cestitam ponosnom ocu.' Sklonio je u stranu i pustio je. 'Moram do vaseg supruga.' Pogledala ga je panicno. "Neka,mozete to i drugi put." Svidela mu se panika u njenim ocima.Znao je da je ili lagala ili da je dete tudje.Tako joj i treba kada ima ljubavnika,a to nisam ja. 'Zelim prvi da mu cestitam.' Lezerno je otisao do Fransoe. 'Cestitam gospodine.' Rekao je izgledajuci ikreno.

265Balska dvorana - Page 11 Empty Re: Balska dvorana Sun Oct 16, 2011 11:46 pm

Emma Cullen
Emma Cullen
Nicolas je pogledao Fransou koji se zbunio zbog Christanovih reči. O čemu ovaj priča? "Da mi čestitate? Mislim da se pogrešili. Čestitke prima Nicolas, a ne ja. Oženio sam se pre godinu dana i postao sam otac pre dva i po meseca."

266Balska dvorana - Page 11 Empty Re: Balska dvorana Sun Oct 16, 2011 11:49 pm

*Bella Swan*
*Bella Swan*
'Gospodine nemojte da me podcenjujete,znam novosti iz sveta,a i cestitao sam gospodinu Nicolasu kad sam stigao.Dosao sam da vam cestitam na drugom detetu,vasa drazesna supruga mi je upravo saopstila da je u blagoslovenom stanju.' Rekao je prepredeno se smeseci.Shvatio je da Fransoa ne zna nista o tome i uzivao bi da vidi kako kaznjava svoju nevernu zenu.Bacio je pogled na Sarah-u koja je ponovo pricala sa gospodjom Josefinom,ali se nervozno osvrtala po sali.Sto je kod njega izazvalo jos vece zadovoljstvo.

267Balska dvorana - Page 11 Empty Re: Balska dvorana Sun Oct 16, 2011 11:57 pm

Emma Cullen
Emma Cullen
Fransoa je raširio oči i zastala mu je 'knedla' u grlu kada je čuo šta mu je Christan rekao. Nije mogao ništa da kaže. Pogledom je tražio Sarah-u po dvorani. Bio je besan i pucao je od ljubomore. Ne mogu da verujem da mi je to uradila. Spavala je sa drugim i još će mu roditi dete. Mora da je on otac čim zna. Pogledao je u Christiana. "Mislim da grešite. Znao bih da li mi je žena trudna ili nije. Mora da ste je pogrešno razumeli. Možda je govorila o Elenori."

268Balska dvorana - Page 11 Empty Re: Balska dvorana Sun Oct 16, 2011 11:59 pm

*Bella Swan*
*Bella Swan*
Nasmejao se njegovom izrazu lica.'Ne,sasvim sam siguran da je rekla da je trenutno u blagoslovenom stanju.Zao mi je sto sam pokvario iznenadjenje.Verovatno je zelela da vam saopsti na poseban nacin.' Rekao je sa podsmehom.

269Balska dvorana - Page 11 Empty Re: Balska dvorana Mon Oct 17, 2011 12:07 am

Emma Cullen
Emma Cullen
"Verovatno. Izvinite me." Krenuo je ka Sarah-i. Nicolas je otišao do Phoebe i rekao joj šta se upravo desilo. Fransoa je došao do Sarah-e i uhvatio je pod ruku. Nije bio ljubazan kao prošli put. "Idemo kući."

270Balska dvorana - Page 11 Empty Re: Balska dvorana Mon Oct 17, 2011 12:10 am

*Bella Swan*
*Bella Swan*
"Dovidjednja gospodjo Josefina." Rekla je dok je on odvlacio od nje."Nisam se pozdravila sa Phoebe." Rekla je tiho.Znala je sta se desilo,bar je predpostavljala i znala je da ima pravo da bude besan,ali nije mogla tek tako da pocne da se pravda jer joj nista ne bi verovao.

271Balska dvorana - Page 11 Empty Re: Balska dvorana Mon Oct 17, 2011 12:17 am

Emma Cullen
Emma Cullen
"Baš me briga." Rekao je besno i odvukao je napolje. Praktično ju je ugurao u kočiju i ušao za njom. Naredio je kočijašu da ih vozi kući. Ćutao je i gledao kroz prozor.

272Balska dvorana - Page 11 Empty Re: Balska dvorana Mon Oct 17, 2011 12:18 am

*Bella Swan*
*Bella Swan*
Progutala je knedlu."Fransoa?" Pozvala ga je tiho.

273Balska dvorana - Page 11 Empty Re: Balska dvorana Mon Oct 17, 2011 12:33 am

Emma Cullen
Emma Cullen
Neprimetno se ljuljao napred nazad dok je gledao kroz prozor. Trudio se da se smiri, ali je mislio da će poludeti od ljubomore i da će mu srce pući zbog bola koji mu je ona nanela. Ipak je uradila šta je htela. Drugo dete joj je važnije nego Eli ili ja. Ne mogu da verujem da sam bio toliko glup. E pa neće više raditi sa mnom kako ona hoće. Ovaj put će biti po mom. Neka ga njoj njeno dete, ali joj ja moje ne dam. Neću joj dati ni da joj priđe. Mogu da joj nađem novu i bolju majku. Nije ona jedina na svetu.

274Balska dvorana - Page 11 Empty Re: Balska dvorana Mon Oct 17, 2011 6:17 am

*Bella Swan*
*Bella Swan*
Shvatila je da je nije cuo,nije je ni registrovao.Osetila je kako joj je ruka panike 'uvrnula' stomak.Pocela je da se trese.Eli. Jedino je ona bila neka suvisla misao u zbrci panike i straha koji je trenutno osetila."Fransoa?" Ponovo ga je pozvala.

275Balska dvorana - Page 11 Empty Re: Balska dvorana Mon Oct 17, 2011 2:54 pm

Emma Cullen
Emma Cullen
Skrenuo je pogled s prozora i pogledao je. "Ne obraćaj mi se." Rekao je hladno i opet pogledao kroz prozor.

Sponsored content

View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 11 of 14]

Go to page : Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14  Next