Kada je stigao u Francusku nije želeo da bude u kući svog oca i maćehe pa je otišao kod nekih rođaka. Svoju kuću je prodao jer mu nije služila. Bila je velika, idealna za veliku porodicu sa decom, ali pošto on to nije imao, a i živeo je u Londonu rešio je da je proda. Čim je stigao i ušao u sobu da se osveži ponovo je počeo da misli na nju i na to šta joj je uradio. Kako sam samo mogao da budem toliki skot? Kako sam mogao toliko da je povredim? Za ono delo nema reči koje bi ga opravdale. Samo da mi oprosti. Ne bih mogao da živim sa njenim prezirom i mržnjom. Samo da mi oprosti. Nije se sećao svega od te večeri, ali je znao da mu je uzvraćala poljupce. Sećao se da mu se predala, sećao se njenih jecaja i dodira, ali nije mogao da zna da li je i ona to želela ili se trudila da sebi učini što manje bolan taj čin kada je on već navalio na nju. Setio se stravičnog prizora u salonu. Staklo, pokidana odeća i krv. Bila je nevina. I umesto da joj prvi put bude nešto najlepše ja sam učinio da joj bude nešto najgore u životu. Htela je da budemo prijatelji da bi stekla poverenje u mene i da bi mogla da mi se preda tek kada ona bude sigurna da je to ono što želi. Kako je moguće da to nisam shvatao? Svi njeni osmesi pre toga, svi zajednički obroci, svako naše posle podne u vrtu. Toga više neće biti. I još joj nisam ni rekao za decu. Sigurno misli da su moja čim ih krijem. Išao je u vinograde i u fabriku svakog dana, ali to mu nije pomagalo da ne misli na nju. Svakim danom je bilo sve gore. Nije mogao bez nje. Za mesec dana se navikao na njeno prisustvo da se sada osećao tako prazno bez nje. Iako su dani prolazili on je i dalje mislio o onoj noći i prebacivao sebi. Želeo je da što pre završi sa poslom i da joj se vrati. Ali uvek ga je mučilo jedno pitanje. Da li je još uvek tamo? To pitanje ga je razaralo i nanosilo mu bol. Nije znao šta da radi, ako je ne zatekne u kući. Ne bi mogao da je krivi što ga je ostavila. I dani i noći su mu bili beskrajno dugi. Nije mogao da spava, jedva je nešto jeo samo da se ne bi razboleo. Ništa mu nije skretalo pažnju sa njenog lika.