Usla je u svoju sobu i zatvorila vrata.Sela je za toaletni stocic.Noga je bolela ali to nije ni osecala.Gledala je svoj odraz u ogledalu kosa joj je i dalje izgledala kako treba kao i haljina.Suze su joj se prelile iz ociju i hitro ih je obrisala maramicom,ali su nove brzo navirale.Nije skoro plakala ni zbog cega,nije plakala ni kada se oprastala od Hitklifa.Sta da radim?Verovatno je pitanje dana kada ce mi spomenuti razvod,a ja necu da ga molim da budemo u braku.Kako moze da me natera da ga zavolim i da onda trazi razvod?Ako se to desi verovatno cu ostati usedelica.Da se ovo desilo ranije verovatno bih bila ushicena i vratila se Hitklifu ali sada to ne mogu da uradim.Ne volim ga,ne vise,samo bih mu unistila zivot. uzdahnula je. Ako se budem pravila hladna to ce verovatno jos vise ubrzati stvari,bolje bi bilo da ga zavedem.Kako da ga zavedem do djavola?Sta sam znala to sam uradila,kosa,haljine,parfemi,osmesi,nista.Jednostavno ne oseca nista prema meni,cak ni strast,a kamo li neka nezna osecanja slicna ljubavi. Ponovo je obrisala suze trudeci se da prestane da place,ali joj nije bas polazilo za rukom.