Sve je počelo običnom prepirkom oko pozivnice, a na kraju su se stvarno posvađali jer mu je Simon spomenuo Sarah-u. 'Uvek mora da bude po tvom. Nije ni čudo što si ostao sam sa detetom. I ja da sam na Sarah-inom mestu ne bih ostao u ovoj kući gde me ni muž ne ceni. Potpuno je razumem. Pitam se kako si očekivao da je posluga ceni kad si ti bio u stanju da je nateraš da spava sa tobom, a onda i da je udariš? Odbacio si je kao ženu zbog njenog zdravlja. Kako da ne. A onda nakon što si je iskoristio da zadovoljiš svoje potrebe izbacio si je iz kuće.' Fransoa je ključao od besa zbog njegovih reči. "Nemaš pravo da mi bilo šta prebacuješ kad ne znaš kako je bilo." 'O, znam, znam. Sam si mi rekao. I šta sad očekuješ? Da te svi sažaljevaju jer si ostao sam sa detetom? Ženu si sam oterao. Da je umrla ili otišla dobrovoljno to bi bilo nešto drugo, ali ovako si je ti oterao i otrgao joj dete iz naručja. Govoriš kako ne želiš da budeš kao svoj otac, a uradio se nešto gore od njega. On niti je izbacio ženu iz kuće niti joj je otrgao tebe iz naručja.' "Sad je bilo dosta! Ko si pa ti da mi bilo šta prebacuješ? Zaljubio sam se u nju još prvog trenutka kad sam je ugledao na vratima očeve biblioteke. Ali ona u mene nije. Nije htela da se uda za mene. Nisam ni imao prvu bračnu noć. Poštovao sam njenu odluku, a onda sam saznao da mi žena voli običnog seljaka. Bračni život nije bio ono što sam očekivao da će biti. Jesam je naterao da ispuni svoju bračnu dužnost i neću da krivim samo piće za to. Bio sam ljubomoran i nisam mogao da se nosim sa činjenicom da mi je žena spavala sa seljakom, a meni ne dozvoljava da je dodirnem. Znam da sam pogrešio jer nisam sačekao jutro da mi lepo objasni. Znam da sam nakon toga pobegao u Francusku i ostavio je samu mesec dana. Bio sam presrećan kad mi je rekla da čeka moje dete i mislio sam da će nam brak konačno biti onakav kako sam i maštao da će biti. Ali sam je zatekao u štali kako se ljubi sa drugim i još sam dobio informacije da dete nije moje. Od tog trenutka život mi je bio pravi pakao. Opet sam postao ljubomoran i ne samo zbog nje, već i zbog deteta. Osećao sam se da gubim sve. Ženu, dete, brak. Ponudio sam joj razvod i nekim čudom smo se pomirili. Sreća je trajala sve do porođaja. Tri dana nisam znao da li će umreti. Nisam znao šta da radim sa detetom, kako da živim bez nje. Bio sam spreman na sve kako bi sprečio da se to ponovo dogodi. Ali ona to nije razumela i rekla mi da će naći drugog muškarca da joj napravi dete. Zbog tog šamara sam se kajao mnogo više nego zbog one noći kad smo spavali zajedno po prvi put. Mislio sam da smo se nakon Phoebe-nog venčanja konačno razumeli, da više neće biti svađa i pretnji, ali ne. Ona je opet rekla da će da ode u krevet sa drugim. To nisam mogao da trpim. Ne želim da provedem život u strahu od mogućnosti da će spavati sa drugim da možda dete koje će čekati neće biti moje. I kad sam otišao da je nađem nakon što sam se pokajao što sam joj zabranio da viđa dete saznao sam da nije u kući svojih roditelja kao ni kod prijateljica, što znači da je sa drugim. Da joj ja nisam važan. Nije ponela ništa od stvari koje sam joj kupio. Ne želi ništa od mene, a ja budala još uvek mislim na nju i čekam da se pojavi na ona vrata i kaže mi kako ne mogu da komandujem i kako ima pravo da viđa našu ćerku. Ali znam da se to neće desiti i da si ti u pravu u vezi svega što mi kažeš." 'Moraš da prestaneš da sažaljevaš samog sebe i da daš sebi šansu da opet zavoliš. Možda ne kao nju, ali ko zna možda ti se neka žena svidi da bar malo zaboraviš na Sarah-u i poželiš porodicu sa drugom ženom. Bar pokušaj.' Znao je da je Simon u pravu u vezi svega. "Pokušaću." 'Izvini zbog onog što sam rekao.' Bilo mu je žao što se posvađao sa Fransoom. "U redu je. Naručiću plave pozivnice." 'Hvala ti.'
P.S. Nek se na ovoj svađi i pomirenju završi ovaj dan i još nekoliko njih, a ti samo kao ono pre sa Sarah-om opiši bez dijaloga ili sa dijalogom razgovor između Fleur u Aurore kao i njihovu posetu pre venčanja kako bi ubrzali xD Samo nešto malo (: Da se njoj svideo, kako su pričali, ma znaš već xD