„Vazi.“ Nasmesila se Ianu i mahnula mu. 'Ne moras da zuris sa spremanjem,zene uvek kasne.' Nasmejao joj se Dzeb,bas je htela da pita zasto,ali su krenuli.Otisla je do kuhinje i ostavila paradjz.Srela je Mel i Lili,a one su raspravljale o tome sta ce da obuku vecers.Pitale su i nju,ali ona nije imala pojma sta bi trebala da obuce.Mel je rekla da ce crvenu haljinicu koju joj je Lunja kupila,a Lili ljubicastu,ali se ona nije mogla setiti ni jedne.Mel joj je preporucila da ona obuce zutu i rekla je da hoce ako je nadje.Nije imala pojma gde bi trebala da trazi.Otisla je u njihovu sobu i pocela da trazi po stvarima.Nasla je samo OVU , pa je predpostavila da je to to.Uzela je i otisla do kupatila da se istusira i sredi jer je bila prasnjava od zemlje.Nasla je i neki sampon pored odece predpostavila je da je njen jer je bio sa ruzom,i jos neki sa jagodom,pa je uzela jagodu.Prijala joj je voda.Trudila se da bude brza da bi i drugi stigli da se srede jer joj je Mel rekla da je Dzeb 'naredio' da se svi spreme i sidju na igraliste kada ih pozove,ne govoreci zasto.Mada su svi sumnjali.Ustali su ranije i obavili posao,tako da su devojke vec zavrsile.Ali voda je bila divna,pa nije mogla da se natera da izadje.Kada se lepo istusirala,obrisala se i odmah obukla lepu zutu haljinu.Svidjala joj se ta boja.Nije primetila da ima ista zuto.Pitala se da li sve devojke imaju haljine razlicitih boja,i navodno ih je ona kupila svima,ali nije mogla da se seti kakva je cija.Pocesljala se kada je cula korake iza sebe.To joj je bilo poznato.Taj 'bat' koraka.Okrenula se i obasjalo je jako svetlo tako da nije videla nista.Stavila je ruku preko ociju.“Izvini,evo bas sam zavrsila.Malo sam se zadrzala.Izgubim pojam o vremenu.“ Nije bilo odgovora.Mogla je da vidi i odsjaj svojih ociju na podu,ali to joj nije pomoglo da vidi ko drzi lampu,a onda se svetlo ugasilo,a kako su joj se oci taman privikavale na svetlo nije nista videla u mraku.Pocela je da pipa po podu ne bi li nasla sampon i cetku,ali nije mogla da ih nadje. Bilo joj je cudno sto niko ne odgovara. „Ko je to?“ Ponovo nije bilo odgovora.Resila je da se posle vrati po to i krenula ka izlazu,ali je neko zaustavio. 'Ne mozes tako da se izmigoljis.' „John?Prepao si me.Znas mogao si da se javis.“ Htela je da ga zaobidja i izadje ali je on prilazio ka njoj,a ona uzmicala sve dok je nije staterao uza zid. 'I treba da se bojis.' To joj se nikako nije svidjalo. Nasmejala se nervozno.“Naravno svi treba da se bojimo,moram da idem,cekaju me.Trebas da se spremis?“ Trudila se da cavrlja,ali joj je glas podrhtavao. 'Oh draga Lunjo,pa ne mislis valjda da sam dosao ovde da caskamo?' Stao je sasvim uz nju tako da nije mogla da se pomeri.Tada se setila prvog napada.Predpostavila je da je Ian pricao o njemu.Bilo je mracno i u gradu.Verovatno su bili u pohari.Setila se i jutra posle toga i toga kako je John dosao u pecine i svega do njenog 'pada'.“Ti si me udario.“ Rekla je odjednom,a on se zakikotao. 'Jesam.Nisam planirao da izgubis pamcenje,ali nije mi to smetalo toliko dok se nisi pocela secati svega osim mene.To me uvredilo.Jedva sam cekao da se sastanemo.Izgleda da je ovo postalo nase uobicajeno mesto sastanka.To je bas romanticno zar ne?' Nasmejao se. 'Ali cini mi se da me se sada secas,zar ne?Samo treba malo podticaja.' Srce joj je tuklo kao ludo,i disanje joj se ubrzalo zbog panike. „Sta hoces od mene?“ 'Isto sto sam hteo i prvi put,malo zabave i puno osvete.' „Ali nisam te lagala.Ovde si.Prihvatili su te.Molim te...“ 'Prihvatili su me?!Da,a ti si im idol,boginja.Gospodjica svetica.Kako ne vide da si ti neprijatelj?' „Jer nisam.“ Rekla je tiho. 'Naravno da jesi!' Ustuknula je,ali je on ponovo stao sasvim uz nju dok nije dodirivao njeno telo,svakim delicem svog.Duboko je udahnula spremajuci se da vristi kada joj je stavio ruku preko usta,prekrivsi joj pola lica.'Da se nisi usudila!' Rekao je tiho,ali ostro.Skoro sikteci.'Sve ste mi uzeli.Sve!Roditelje,brata i sestru,devojku!Ubili ste ih!' Probala je da promrmlja nesto u odbranu.'Sta?' Sklonio je ruku tek toliko da moze da je cuje. „Nismo ih ubili,mi ne...“ 'Ne vi ne ubijate,vi radite nesto gore,vi ih brisete!' „Ali...“ Ponovo joj je stavio ruku preko usta.Mogla je da se seti da se priv put borila protiv njega mada nije imala sanse,ali sada prosto nije mogla da pronadje tu borbenost.Nokti su joj bili podrezani,kratki,i nisu imali nikakvu svrhu.Zube nije mogla da koristi,a ruke su joj bile ne efikasne cak i da je probala da ih iskoristi.'Znam ja ovakve ljude.Oni su licemeri.Izdajice.Mene su isterali.Mene?!Zaboga ja im predstavljam opasnost.Opasnost po to da ih otkriju.Ugrozavam ih.Ja...Kao da ti nikoga ne ugrozavas.I isterali su me.Njih 18 sa kojima sam ziveo godinu dana su me isterali kao da sam pas.E pa tako im i treba onda.Cim sam izasao pozvao sam tragace i rekao gde da ih nadje.Poziv je bio anoniman.Lepo je sto ti ni za sta ne trebaju pare.' Zacerekao se. 'Ali ja se zapricah.Verovatno ti je dosadno.' Pocela je da odmahuje glavom. „Molim te...pusti me.Znas da ne lazem.Necu nikome reci za ovo,ostani ovde,samo me pusti.“ 'A ne.Kada moze da obuces nesto tako i setkas se pred svim ovim muskarcima,trazis to srce.' „Ne!Nemoj mo...“ Ali je nije slusao.Strasno je poljubilo,drobeci joj usne.Cvilela je i pokusala da se izmigolji ali je jednom rukom uhvatio oko struka privukavsi je skroz uz sebe.Mogla je da ga oseti i uzasavala ga se,a drugu ruku joj je upleo u kosu povukavsi je,cupajuci je,da podigne glavu ka njemu.Nastavio je da je ljubi dok je jecala,a onda presao na njen vrat,dok joj je usta ponovo pokrio.'Mirises tako slatko.Mlada,slatka i nevina...mozda bolje reci naivna,ne verujem da si nevina.' Mumlao je uz njenu kozu,dok joj je prelazio uz vrat usnama,jezikom i zubima.'Lejsi nije ni upola tako slatka.Ona bi se svakom dala,ali ti ne...ti se opires.Tako slatko.' Presao joj je rukom od kolena do struka,a onda je zavukao skroz kroz njenu haljinu i poceo da je dodiruje po grudima.Setila se otkud joj borbenost proslog puta.Borila se da Ian ne bi nastradao prilikom trazenja nje,ili krivca.Borila se zbog njega koliko i zbog sebe,ali sada prosto nije mogla.Ian je bio na sigurnom,a ona je i onako nemocna.Setila se svega,svog zivota pre pecina,u pecinama,Latinog zivota i Nebeske cigre,pohara i opasnosti,drugih grupa ljudi,svega,a on ce sada da je iskoristi i ubije.Gurala ga je bezuspesno,a on joj je cepao haljinu.Sklonio je ruku sa njenih usana da bi je pocepeao,pa je nastavio da joj gnjeci grudi,dok je usne vratio na njene grickajuci ih.Nije mu uopste smetao njen otpor,cak ga je i uzbudjivao.Mnogo.Pocela je duboko da dise kad je osetila da su joj usta slobodna.Jecala je i suze su joj se slivale niz lice.Vise nista nije mogla ni da kaze ni da uradi.Drugom rukom je ponovo presao uz njenu nogu,a zatim je zavukao u njene gacice.U tom trenutku je vrisnula iz sveg glasa.Zvuk se odbio o zidove pecina prenoseci se kroz pecine,u njima zvuk uvek brzo putuje.Nakon nekoliko sekundi se sabrao dovoljno i ponovo joj zatvorio usta.'Glupaco!!!' Laktom joj je izbio zrak iz pluca,tako da je jedva disala.Nije znao sta sada da radi.Uspanicio se.Vec je cuo gungulu napolju cak i pored hucanja dvaju reka ispred kupatila.Okrenuo je tako da je ledjima naslonjena na njegove grudi i stavio joj podlakticu preko vrata.'Zucni i ubicu te!!!'
Dzeb je gavao instrukcije Ianu i Dzaredu gde sta da stave kada je cuo buku.Pitao se sta nije uredu.Prepostavio je da je Lunja nekom rekla za zurku,sumnjao je na Dzejmija i da je nastala gungula.'Ovde niko ne zna da cuva tajnu.'