Red Moon Balkan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

moonlight.
moonlight.
Administrator
Administrator
Savjeti za pranje, šišanje i vodenu ondulaciju kose  Pranje-kose
Bez obzira na naše dužnosti i obaveze preko dana i tjedna, moramo sebi dati zadatak da kosu u pravilnim, određenim vremenskim razmacima peremo, šišamo, njegujemo. Isto tako, ako je bojamo, da to činimo uvijek nakon određenog perioda. S trajnom ondulacijom je drukčije. Nju možemo neko vrijeme održavati. Neke žene trajnu ondulaciju prave stalno, neke povremeno. To zavisi o vrsti frizure, i o modi.

PRANJE. Kosu treba prati svakih 8-10 dana. Katkad kosa postane masna, i nakon 3-4 dana, a katkad i nakon 1 4 dana, njezina masnoća je minimalna. Za pranje kose vrlo je važno, bez obzira idemo li frizeru ili peremo kosu kod kuće, odabrati dobar i prikladan šampon za kosu. Danas nam industrija kozmetike zaista pomaže u izboru šampona. Ne treba štedjeti pri izboru šampona, jer o njemu i o našoj prehrani zavisi hoće li nam kosa biti zdrava, imati sjaj i punoću. NAPOMENA. Ako vam je kosa puna prhuti, izvrsno je sredstvo da je se riješite soda bikarbona. Operite kosu i osušite, zatim na 1 l vode stavite žličicu sode bikarbone i time istrljajte kožu na tjemenu glave. Ostavite da stoji 10 minuta i isperite hladnom vodom. Ponovite li to nekoliko puta, prhuti će nestati.

REGENERATORI. Da bi kosa dobila sjaj i punoću, upotrebljavamo regeneratore koji se stavljaju nakon pranja i bojenja. Regenerator se stavlja na normalno njegovanu kosu svakih mjesec dana. Ako nam je kosa isušena i bez sjaja, ako nam je bila izložena pretjeranoj toplini sunčevih zraka po ljeti, regenerator možemo upotrebljavati radi oporavka kose i svakih 8-14 dana. Danas raspolažemo regeneratorima za suhu, normalnu i masnu kosu. Vrlo se teško radi frizura s uništenom kosom, a isto tako i sušenje četkom – fen frizura. U većini slučaja gotovo je nemoguće sušiti četkom uništenu kosu. Zato moramo kosi dodavati potrebnu hranu regeneratorom.

ŠIŠANJE I VODENA ONDULACIJA – FEN FRIZURA. Današnji način šišanja omogućuje ženi da lakše održava frizuru. Nove linije frizure tako su prostudirane da se mogu prilagoditi svakom obliku lica. Šišanje utječe na to hoće li neka frizura ženi bolje pristajati i hoće li biti laka za održavanje, jer katkad žena ne može doći svakih 8-15 dana frizeru, tj. na pranje, sušenje, vodenu ondulaciju. Ona želi nekad oprati kosu sama kod kuće, uviti na viklere i štipaljke ili sušiti fenom i četkom. Ako je dobro ošišana, ako je frizer znao odabrati liniju frizure koja pristoji obliku lica, onda može i sama napraviti frizuru, bilo fenom i četkom, bilo viklerima. Čak, ako je kosa i mokra, na primjer ljeti, na moru, vidi se lijepa linija frizure i dovoljno je kosu prirodno osušiti na suncu ili metnuti gdje koji vikler, pa će lijepo stajati. Da bismo imali uvijek lijepu frizuru, potrebno je kosu šišati svaka 3 tjedna do mjesec dana, već prema tome kakva je linija frizure koju nosimo .Savjeti za pranje, šišanje i vodenu ondulaciju kose  Normal_petittailleur-00013_large
There is a highway.Highway to hell.

View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum


Free forum | © PunBB | Free forum support | Report an abuse | Forumotion.com