Fransoa je došao kao što mu je gospodin Mason i rekao. Tačno u 13h kako mu je rečeno u poruci koju mu je sluga doneo. Najavio se i služavka mu je rekla da sačeka u salonu. Gospodin Mason mu je obećao ruku jedne od svojih kćerki, ali nije znao od koje.
Kada mu je sluzavka rekla da je gospodin Dubois stigao odmah je izasao iz radne sobe i sisao dole. "Dobar dan gospodine Dubois." rekao je prijatno se smeseci i pruzio mu ruku.
Procisti grlo "Pa ja sam Vam obecao jednu svoju kcerku i mislim da je Sarah najbolja solucija za Vas.Ona je vrlo lepa i pametna devojka,zna da cita i pise,i povrh svega lepo je vaspitana.Mislim da ce Vam biti dobra supruga."
Usla je nakon 15-ak minuta.Kosa joj je bila uredno upletena u dugu rusku pletenicu koja je sezala preko polovine ledja,a na sebi je imala OVU haljinu.Hodala je graciozno,pravih ledja,ponosno. "Dobar dan oče.Gospodine Dubois." naklonila se.
Ustao je čim je ona ušla u kabinet i poklonio joj se "Gospođice Sarah." Stvarno je bila lepa, gospodin Mason ga nije slagao. Svidela mu se na prvi pogled i bio je siguran da je ona ta.
Stajala je gledajuci ga.Nije mogla da se zamisli u ulozi njegove zene.Izgledao joj je nekako opasno,bio je krupan.Izgledala je samouvereno iako je bila strasno nesigurna i nekako iracionalno uplacena.Deo tog straha mogao je da joj se iscita i u ocima.